”Om du inte lyckas få tag på henne ikväll så hör av dig igen”, säger en av poliserna och jag inser att de inte alls har förstått. De har inte samma katastrofkänsla i sig som jag har. Jag vet inte hur jag kommer på idén, men så här i efterhand förstår jag att det var det som räddade hennes liv. Jag ser poliserna rakt i ögonen och säger att mamma har ett självskadebeteende och jag befarar att hon försöker ta livet av sig. Min lögn fungerar.”
 
Marias magkänsla och nödlögnen till poliserna räddade livet på mamman där hon låg och krampade på badrumsgolvet. De fanns bara ett par minuter till godo för att hinna rädda henne.
 
I mer än tre års tid kämpade Maria för att mamman skulle överleva. Hon fick även strida för mammans rättigheter då hon blivit utförsäkrad. Ett beslut från Försäkringskassan som Maria hittade i brevhögen i mammans lägenhet under tiden hon låg i respirator. Tack vare tunnelseende och förmågan att prioritera i rätt ordning lyckades Maria vinna mot flera myndigheter vilket resulterade i skadestånd och ersättningar med sexsiffriga belopp. Maria satte sitt eget liv på paus under tiden – det enda viktiga var att kämpa för sin älskade mamma.

MAMMA DOG TVÅ GÅNGER – har release 1 augusti 2022. Den kommer även på Storytel, BookBeat och Nextory som ljudbok i september 2022.

Beställ boken HÄR.